Kransekake

30. desember 2011

Kaker og Søtsaker

Kransekake er en bakst som lages ofte til jul, bryllup og andre festligheter. Den består av mange ringer som settes oppå hverandre og limes sammen med melis eller annen glasur. Jeg synes den smaker ekstra godt sammen med en god is.

Til en kransekake med 18 ringer trenger du:

  • 500 g malte mandler
  • 500 g melis
  • 4 eggehviter

Alternativt til de tre ingrediensene ovenfor kan du kjøpe ferdig kransekakemasse.

Glasur:

  • 250 g melis
  • 1 eggehvite
  • evt. litt vann hvis nødvendig

Bland sammen malte mandler, melis og eggehviter til en jevn deig og legg den kaldt i et pr timer før du begynner å arbeide med den. Legg frem kransekakeformene dine og smør dem godt. Rull lange tynne pølser (ca 1,5 cm tykke) og legg de i ringene. Klem sammen skjøten så det ser finest mulig ut. Når du har fylt formene steker du dem i ovnen på 200 °C i 12 – 15 minutter. Det er viktig at du avkjøler de i formene så de ikke brekker. La de bli helt kalde før du tar de ut av formene. Hvis de sitter litt fast kan du gi dem et forsiktig kakk i kjøkkenbenken så løsner de.

Nå kan du enten fryse ringene for senere montering, eller montere den med en gang.

Bland sammen glasuringrediensene. Før du begynner å lime sammen kransekaken med glasur er det lurt å sette ringene oppå hverandre slik de skal være slik at du er sikker på at du har riktig rekkefølge på ringene. Ta de ned og lim med glasuren. Legg på neste ring med en gang slik at glasuren ikke tørker. Pynt med norske flagg og smell-bong-bonger eller annen passende pynt.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply