Fylt Paprika med Tacokjøtt og Mangosalsa

14. juni 2012

Farsemat, Meksikansk

Dette er en kjemperask og lett vri på tacomiddagen som kanskje er mer fristene enn den stappfulle tacotortillalefsen nå om sommeren. Det er i alle fall et lettere og sunnere alternativ. Tilbehøret er en kjempegod mango- og avocadosalsa med chilli – akkurat passe sterk, frisk og søt til sommertacoen. Disse paprikaene egner seg også godt som en del av en tapas eller et rett til hagefesten.

De faste taco / texmex fredagene har en tendens til å få et opphold om sommeren siden det frister med lettere mat som reker og grillmat. Men vi holder fast ved voksenmiddagen og koser oss både før under og etter matlagingen. Derfor er denne oppskruften beregnet til to og ikke to store og en liten:)

Til to personer trenger du:

  • 3 søtpaprikaer delt i to uten frø
  • 200 g karbonadedeig
  • tacokrydder
  • en god neve smuldret nachochips
  • nyrevet manchego
  • tomatsalsa
  • rømme
  • nachochips til servering

Mango- og avocadosalsa:

  • 1 mango i biter
  • 1 avocado i biter
  • 1 rød chilli i ringer
  • saften av 1/2 lime
  • friseesalat

Sett ovnen på 200 °C.

Stek karbonadedeigen og tilsett tacokrydder sammen med litt vann. Legg tacokjøttet i paprikaene. Legg revet manchego og smuldret nachochips over, og gratiner i ovnen i ca 15 minutter.

Bland sammen mango, avocado og chilli, og vend inn limesaften. Vask og finplukk friseesalaten.

Server gratinerte fylte paprika med mango- og avocadosalsa, friseesalat og tomatsalsa og rømme på toppen. Legg ved noen nachochips.

Vel Bekomme!

, , , , , ,

2 Responses to “Fylt Paprika med Tacokjøtt og Mangosalsa”

  1. Caroline Says:

    Dette blir middag i dag 🙂

    Super blogg!

    Reply

Leave a Reply to MariannMat