Fetafylte tortellini i tomatsaus

17. august 2011

Pasta

Tortellini er en italiensk klassiker og er alltid kjærkommen, som italiensk mat alltid er, hjemme hos oss. Tortellini får man kjøpt i de fleste matbutikker med forskellig fyll, men det beste er selvsagt å lage dem selv. Dette er en oppskrift på en enkel pastamiddag med få ingredienser. Hvis du vil ha en annen variant på fyll kan du se på denne oppskriften.

Til to store og en liten trenger du:

    • 1 porsjon ekte italiensk pastadeig
    • 1oo g fetaost
    • 2 ss finhakket frisk basilikum
    • 1 sammenvispet egg
    • 1 glass tomatsaus
    • 3 topper frisk basilikum til pynt
    • revet parmesan
    • kaldpresset olivenolje

    Del pastadeigen i to og kjevle ut  til en tynn leiv. Bruk mye mel slik at deigen ikke kleber seg. Legg en blanding av fetaost og finhakkede basilikumblader på halve delen og smør litt sammenvispet egg rundt kanten. Brett over den andre halvdelen av pastarundingen og klem sammen.

    For å få den karakteristiske formen tar du en pastabit, legger pekefingeren på midten og bruker tommelen og langefingeren til å klemme pastahjørnene sammen rundt pekefingeren. Legg de ferske tortelliniene på et melet bakepapir

Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok tortellinien i ca. 5 minutter til alle flyter i vannet. Ta gjerne opp en tortellini og prøvesmak at den er al dente.

La tortellinien renne av seg i et dørslag. Hell over litt olivenolje og rør forsiktig slik at det ikke kleber seg.

Varm opp tomatsausen i en kasserolle og tilsett tortellinien. Server med revet parmesan og frisk basilikum.

Vel bekomme!

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. 1. september 2012 – starten på et nytt kapittel! | MariannMat - 1. september 2012

    […] 2. Fetafylt tortellini i tomatsaus […]

Leave a Reply