Dette er min versjon av lam med smak av Asia. Med så fint kjøtt som lammefilet ønsker jeg ikke å overdøve lammesmaken med for mye krydderier, som man kanskje forbinder med asiatisk mat. Derfor har jeg kun brukt litt chillikrydder, og ellers milde og rene smaker fra det asiatiske kjøkken. Søt mangosaus, salt risotto, sprø grønnsaker og nøttesmak fra pinjekjernene passer godt til det rosastekte lammekjøttet, og er en fin variasjon til de mer tradisjonelle tilbehøret vi er vant med til lam. Så hvorfor ikke prøve en ny vri på lammet denne gangen?
Til to store og en liten trenger du:
- 350 g lammefilet
- 1 ts chillikrydder
- 2 ss stekesmør
- 1 stor neve sukkererter
- 1 stor neve minimais
- 1 neve pinjekjerner
Byggrisotto:
- 100 g byggris
- stekesmør fra lammet
- 1 ss olje
- 5 dl hønsebuljong
- 1 liten grønn paprike
- 1 liten rød paprika
- salt og pepper
Mangosaus:
Sett ovnen på 125 °C. Gni lammefileten inn med chillikrydder. Varm smør i en stekepanne og stek lammefileten på sterk varme raskt på alle sider. La stekesmøret være igjen i pannen. Putt inn et steketermometer i fileten og sett i ovnen til kjernetemperaturen viser 65 °C for litt rosa kjerne.
Kutt paprika i små biter og stek sammen med byggrisen i stekepanne i stekesmøret og olje. Tilsett kokende høsnebuljong og la det koke inn i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Lag mangosaus ved å rense mangoen og ha fruktkjøttet i en matmikser. Du kan også bruke stavmikser. Bland alle ingrediensene sammen til en puré og varm sausen i en liten kjele før servering.
Risk pinjekjerner til de har fått en gyllen farge. Dette er for å få frem den nøtteaktige smaken.
Vend minimais og sukkererter i olje i varm stekepanne i et par minutter.
Server chillimarinert lammefilet med byggrisotto, asiatiske grønnsaker og mangosaus. Strø pinjekjerner over til slutt.
Vel Bekomme!
Tilbaketråkk: Mine seks favorittmiddager med høy gourmetfaktor! | MariannMat
Tilbaketråkk: Påskefavoritter – Middag (forretter og hovedretter) | MariannMat