Canneloni med Kylling – rask og enkel

Dette er en enkel og god pastamiddag som passer like godt en mandag som en fredagskveld. Canneloni kan man fylle med det man måtte ønske, og fyll som ricottaost og spinat er veldig vanlig å bruke i Italia. Det er ikke alle typer ost som egner seg i ovnen da mange har for høyt fettinnhold og vil derfor smelte og renne ut av pastarøret. Et godt alternativ til ricottaosten er philadelphiaost. Disse passer også veldig godt sammen med spinat og kylling som jeg har laget her.

Til to store og en liten trenger du:

  • 300 g kylling
  • 200 g frossen spinat
  • 250 g ricotta (ett beger)
  • 300 g hakkede tomater med chilli
  • 1 dl vann
  • 1/2 rødløk
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • 15 cannelonirør
  • frisk basilikum
  • parmesan

Sett ovnen på 200 °C. Skjær kyllingfiletene i små biter og stek på middels varme i litt olje. Du kan også bruke kyllingkjøttdeig. Krydre kyllingen med paprikakrydder og tilsett presset hvitløk og rødløk i biter.

Legg frossen spinat i en kjele og varm på svak varme. Rør innimellom til spinaten er oppløst. Rør inn ricottaost og bland dette med kyllingfyllet. Fyll hvert cannelonirør med fyllet og legg rørene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Du kan godt bruke fingrene når du fyller rørene, for det kan være vanskelig med en skje eller en pose med hull i seden massen er litt ujevn. Bland de hakkede tomatene med 1 dl vann og hell over cannelonien slik at alle rørene har tomatsaus over seg.

Stek i ovnen i 15 minutter og server med frisk basilikum, parmesandryss og et godt brød til.

Vel Bekomme!

7 tanker om “Canneloni med Kylling – rask og enkel

    1. mariannmat Innleggsforfatter

      Hei Stina! Nei det trenger du ikke. Bare pass på at du dekker de med tomatsaus slik at de ikke blir tørre i kantene.
      Lykke til:) Hilsen Mariann.

      Svar
  1. Liv Tone

    Hvor får du kjøpt pastarørene da? Dem har ikke på meny. Jeg kjøpte noe som ligner 😛 Tenkter å teste ut oppskriften ikveld, sammen med eltefritt olivenbrød (trines matblogg).

    Svar
    1. MariannMat Innleggsforfatter

      Hei Liv Tone:)
      Pastarør skal de ha på de fleste større matbutikker, og Meny skal helt sikkert ha. Hvis ikke er de utsolgt. De ligger ved siden av der de har tørr pasta og heter canneloni. Rørene er omtrent så tykke at du får en finger inn i rørene.
      Hvis du likevel ikke finner kan du bruke lasagneplater og koke dem lenge nok til at de blir myke. Ta de opp av vannet, fylle de og rulle de sammen til rør før du følger oppskriften videre. De trenger da ikke gratineres like lenge. Og hvis du har skikkelig god tid kan du jo lage pastadeigen selv, kjevle ut og forme dine egne cannelonirør:)

      Hilsen Mariann

      Svar
  2. Tilbaketråkk: Valentinsmeny! En rask 3-retters du kan diske opp med etter jobb på Valentinsdagen 14.februar. Inkluderer overraskelse til slutt;) | MariannMat

  3. Trine H

    Denne retten ble fort en favoritt hjemme hos oss. Nydelig med et glass rødvin til! Tusen takk for mange gode oppskrifter!!!! 😉

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *