Hjemmelaget blåbærsyltetøy på rykende varme pannekaker med sprøstekt bacon er bare ett eksempel på syltetøyets bruksområder. Det er godt på brødskiven, på vafflene og til og med som tilbehør til kjøttkakene. Barn er også ofte glad i dette syltetøyet og hos oss er dette en storfavoritt for oss alle tre.
Til sylting bruker du 300 g sukker og 1 dl vann per kilo bær. Konserver med Certo etter anvisning på pakken.
Kok opp bærene sammen vannet og rør inn sukkeret til det er oppløst. Rør inn konserveringsmiddel. Hell det over på rene beholdere eller syltetøyglass og oppbevar mørkt og kjølig.
For mer informasjon om sylting og valg av konserveringsmiddel kan du se her.
Så er det bare å ha denne hærligheten på lur i kjøleskapet utover hele høsten og vinteren.
Trackbacks/Pingbacks
[…] Blåbærene er på topp nå, i alle fall på denne kanten av landet. I tillegg er de mye mer smakfulle enn de vi får kjøpt på butikken. Hvordan man sylter blåbær kan du lese om her. […]
[…] Blåbærsyltetøy […]
[…] blåbærsyltetøy […]
[…] Blåbærene er på topp nå, i alle fall på denne kanten av landet. I tillegg er de mye mer smakfulle enn de vi får kjøpt på butikken. Hvordan man sylter blåbær kan du lese om her. […]