Denne salaten er både lett, kjempegod, og superrask å lage. Smakene tar deg med til middelhavsregionen og passer ypperlig som verandakos med et glass vin eller sommerøl. Denne salaten er også et fint bidrag til en hagefest med koldtbord.
Til to personer trenger du: (som middag)
- to store never blandet salat (spinat, ruccola, feldsalat, basilikum) – kjøp gjerne de ferdigvaskede posene
- en kurv jordbær
- 100 g spekeskinke (gjerne serrano eller parma, men det finnes mange gode norske varianter også)
- 10-15 grønne oliven
- 10 cherrytomater delt i to
- manchego (evt parmesan)
- et dryss maldonsalt
Vinagrette:
- 2 ss kaldpresset olivenolje
- 2 ss balsamicoeddik
- 1 ss flytende honning
- saften fra 1/2 lime
- salt og pepper
Legg vasket salat, jordbær, tomater og grønne oliven i en salatskål. Bland godt sammen alle ingrediensene til vinagretten og vend den inn i salaten rett før servering. Topp salaten med spekeskinke og et godt dryss manchego ost. Et dryss maldonsalt til slutt, og du har verdens beste sommersalat.
Server med et godt brød og litt ekstra olivenolje.
Vel Bekomme!
3. juni 2012
Frokost og lunsj, Salater og Grønnsaker