Å lage tapenade selv er fantastisk enkelt. I tillegg blir det både bedre enn den du kjøper, og du kan lagre den på glass i kjøleskapet i opp til to uker. Lag en god porsjon og kos deg med en ristet brød eller kjeks med tapenade til et glass vin utover sommerkveldene. Dette er også et lettvindt alternativ som en del av en aperitif eller som et bidrag til en tapas.
Til en porsjon (1,5 dl) trenger du:
- 200 g sorte stenfrie oliven
- 3 ss kapers
- 6 ansjosfileter
- 2 hvitløksfedd
- 4-5 ss olivenolje
- 1,5 ts pepper
Bland alle ingrediensene i en mikser og spe med olivenolje til passende konsistens. Lagre i et rent og tørt glass med tett lokk.
Server tapenade på for eksempel ristede baguettskiver som er innsmurt med olivenolje og hvitløk. Namnam!
Vel Bekomme!
4. juni 2012
dressinger og marinader