Solbærsaft

25. juli 2011

Frukt og bær

Solbærsaft smaker kjempegodt og får frem minner fra da bestemor satte saften på bordet sammen med rykende varme vaffler. Det er kjempeenkelt å lage og ved hjelp av vidundermiddelet Atamon som du får kjøpt i de fleste matvareforetninger, kan du konservere saften og nyte godt av den hele vinteren. For eksempel som en kjempegod toddy på påsketuren.

Til 1 kg solbær trenger du:

    • 1/2 l vann
    • 300 g sukker per liter saft
    • Atamon

    Kok opp bærene sammen med vannet i ca. 10 minuter til bærene har sprukket. Du kan godt hjelpe til med en gaffel slik at all den gode saften kommer ut. La det renne av i en sil eller en saftpose i en times tid. Mål opp saften og bland i den mengden sukker du trenger. Kok dette et par minutter til sukkeret er oppløst. Tilsett Atamon etter mengde på posen og hell på rene varme flasker. Hell helt opp til kanten og avkjøl.

Tips! Solbærsaft er ikke bare godt til pannekaker og vaffler, det er også en utmerket ingrediens i en drink.

Nyt!

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris | MariannMat - 25. juli 2011

    […] MariannMat Gourmetmat til hverdag og fest Hopp til innhold HjemLitt om meg ← Hinkelpinkel-gelebåt til 2-årsdagen! Solbærsaft → […]

  2. Pannekakeoverraskelse – en sunn(ere) pannekakemiddag | MariannMat - 11. august 2011

    […] pannekakeoverraskelsene med spekeskinke og en god balsamikodressing. Her serveres de også med hjemmelaget solbærsaft, […]

Leave a Reply