Saltimbocca med Kylling

23. september 2013

Fugl, Kylling, Pasta

Saltimbocca med kylling og pasta

Saltimbocca er en tradisjonell italiensk rett som vanligvis lages med kalvekjøtt. Her har jeg brukt kylling i stede, men fremgangsmøten og bruk av salvie og skinke er på samme måte. Saltimbocca betyr «Salto i munnen» på italiensk så selve navnet legger ikke bånd på hvilke råvarer du skal bruke egentlig, men når du serverer saltimbocca vil nok de fleste forvente kjøtt som er surret med skinke og salvieblad.

Til to store og en liten trenger du:

Salvie

  • 500 g kyllingfilet
  • noen skiver parmaskinke
  • salvieblader
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • urtepesto (for eksempel basilikumpesto)
  • fersk pasta, gjerne tagliatelle
  • parmesan
  • kremet balsamico til servering
  • en grønn salat

Brunede kyllingbiter med salvieblader

Del kyllingen i passe store biter og brun bitene i varm panne i litt olje. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingbitene på en fjøl og legg et salvieblad på hver kyllingbit. Surr rundt en skive parmaskinke og evt fest med en tannpirker om nødvendig. jeg la bare kyllingen med skjøten ned i en ildfast form. Stek kyllingbitene i ovnen i 10 minutter eller til de er gjennomstekt på ca 200 grader.

Kok pasta etter anvisning på pakken og kutt en enkel grønn salat med for eksempel tomater oliven.

Vend pastaen i urtepesto.

Server pasta med kylling saltimbocca og salat. Dryss over ferskrevet parmesan og balsamico ved servering.

Vel Bekomme!

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply