SalmaLaks med Kremet Mango-Karrisaus og Frisk Salat

21. januar 2015

Fisk og Skalldyr

Laks med Mango og KarrisausDette er en kjempegod rett jeg fikk en smaksprøve på i matbutikken her om dagen. Oppskriften er inspirert av Salma sin egen oppskrift og jeg ble overrasket over hvor enkel og fantastisk god denne kombinasjonen. Den er perfekt for deg som liker mye smak uten at det er for sterkt. Bonusen er at det tar deg maks 15 minutter å lage hvis du velger snarkokt ris…perfekt hverdagsmat som bare må prøves!

Til to store og en liten trenger du:

  • 400 g salmalaks i terninger
  • 1 ss smør
  • salt og pepper
  • 3 dl lettrømme
  • 3 ss mangochutney
  • 1 ts karrikrydder
  • 3 purreløk i ringer
  • ris
  • ferdigvasket småsalat
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts balsamico
  • 1 ts sitronsaft
  • salt og pepper

Sett på risen. Del salmalaksen i terninger og brun den på middels varme i litt smør. Pass på at du ikke steker for lenge siden laksen ikke skal være helt gjennomstekt. Bland sammen rømme, mangochutney og karrikrydder i rømmeboksen og hell over laksen. Sett på svak varme og la det småputre i ca 5 minutter.

Bland olivenolje, balsamico, sitronsaft og pepper til en dressing. Legg den friske salaten i en bolle og kvern over salt. Ha dressingen på rett før servering.

Server den hærlige kremede smaksrike salmalaksen med ris og frisk salat.

Vel Bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply