Panert Torsk med kokte Grønnsaker og Eggesmørsaus

9. februar 2012

Fisk og Skalldyr, Sauser

Dette er en kjempegod torskemiddag basert på enkle råvarer og få ingredienser. Likevel er den litt annerledes enn de fleste kanskje er vant med. Å panere fisk selv er både raskt og enkelt, samtidig som det er sunnere enn ferdigvariantene du får kjøpt i butikken. Denne retten er relativt rask å lage og er ferdig på den tiden det tar å koke grønnsakene, ca 30 minutter.

Til 2 store og en liten trenger du:

  • 400 g ferske eller tinte torskefileter
  • 3-4 never strøbrød / griljermel
  • 1 sammenvispet egg
  • ca 2 never hvetemel
  • salt og pepper
  • 3 store gulerøtter
  • 1/2 kålrot
  • 1 neve små grønne asparges
  • frisk kruspersille

Smørsaus:

  • 2 kokte egg
  • 125 g smeltet smør
  • 2 ss gressløk

Start med å skrelle gulerøtter og kålrot, og kutte de i passe store biter. Kok de møre i lettsaltet vann. Rett før du heller av vannet til grønnsakene legger du oppi aspargesene og tar kjelen av platen. La det trekke i 2 minutter og hell av vannet. Ta ut aspargesen og skyll i kaldt vann og legg de i et fat. Hell over litt olivenolje og grovt havsalt på aspargesene. Sett på vann til eggene og legg de i kokende vann i 10 minutter.

Når grønnsakene nærmer seg ferdige kan du begynne med fisken. Sett frem mel blandet med salt og pepper, sammenvispet egg, og strøbrød på hvert sitt fat. Ta en fiskefilet og rull den i melet, dypp den i egget (sørg for å dekke hele fileten med egg), og vend den inn i strøbrødet til slutt. Bruk gjerne to gafler når du holder på for å få det jevnest mulig, men det går helt fint å bruke hendene også.

Legg filetene på middels varm til varm panne med litt smør i, og stek dem på begge sider i ca 3-4 minutter på hver side. Steketiden varierer med tykkelse på filetene.

Eggesmøret lager du kjapt ved å smelte smør i en liten kjele og tilsette kokt egg. Bruk eggeskjæreren begge veier på samme egg for å kutte de i små biter. Rør godt og bland inn gressløk.

Server panert torsk med grønnsaker og eggesmør. Pynt med frisk kruspersille på toppen.

Vel Bekomme!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply