Mangococktail Thai – A-la-Hellstrøm

19. august 2011

Dessert

Denne fantastisk gode desserten er hentet fra boken «Enkle og Perfekte Menyer» av Eivind Hellstrøm. Pakistansk mango er min favorittfrukt og den gikk rett hjem hos både meg og min bedre halvdel. Den passer ypperlig som dessert en sensommeraften, enten du har gjester eller bare har en koselig aften med din kjære.

Til 2 personer trenger du:

  • 1,5 modne mango
  • 2,5 dl mangojuice
  • saften av 1/2 lime

Limeskum:

  • 1/2 dl sukkerlake
  • 1,5 ss calvados
  • 125 g eggehvite
  • 1/2 dl ferskpresset limejuice
  • 1/2 dl ferskpresset siteonjuice
  • raspet limeskall til pynt

Del mangoene og fjærn stenen. Det er best med thailands mango som de har hos de fleste velassorterte fruktforhandlere. Skrap ut fruktkjøttet med en skje og putt i en mikser. Tilsett mangojuicen og limesaften, og kjør alt sammen til en puré. Sil pureen og hell i serveringsglass før du setter det i kjøleskapet.

Limeskummet lager du ved å mikse alle ingrediensene med en stavmikser til du har en luftig og hvit masse. Eivind Hellstrøm anbefaler at man bruker en spumaflaske men hvis man ikke har det fungerer det helt fint med en stavmikser. ¨

Server mangococtailen med limeskum og pynt med limeskall på toppen.

Vel Bekomme!

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Honningmarinert Andebryst med Rotmos og Skogsopp i rødvinssaus | MariannMat - 19. august 2011

    […] MariannMat Gourmetmat til hverdag og fest Hopp til innhold Litt om meg ← Kremet Fiskesuppe med smak av Østen – servert med papadums Mangococktail Thai – A-la-Hellstrøm → […]

  2. Nyttårsmeny – 4 retter til Nyttårsfesten! | MariannMat - 30. desember 2011

    […] Dessert: Mangococktail Thai – a-la-Hellstrøm […]

Leave a Reply