Løksuppe med Krutonger

15. februar 2013

Supper

Her kommer oppskriften på en kjempegod og enkel løksuppe. Den er litt insprert av den franske løksuppen med ingredienser som brød og ost som følge til suppen, denne er servert på en litt annerledes måte, men like god;) Denne egner seg godt både som middag og forrett.

Til to store og en liten trenger du:

  • 3 løk i strimler
  • 1 ss smør
  • 2 ss olje
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 8 dl vann
  • 2 ss grønnsaksfond
  • 1 ss maizenna + 2 ss kalt vann (til toppjevning)
  • sort pepper
  • 3 brødskiver i terninger
  • hvitost, revet
  • rosmarin til servering

Skjer løken i tynne strimler og stek den blank i smør og olje på middels varme i ca 10 minutter. Tilsett sukker, salt, eddik, vann og grønnsaksfond. Bland sammen maizenna og vann og tilsett i suppen. Rør rundt og la suppen småkoke i ca 20 minutter. Fjern eventuelt skum som kommer tiloverflaten med en skje. Smak til med sort pepper.

Imens legger du brødterningene på ovnen på 180 grader i ca 15 minutter, eller til de er sprø og gylne. Kvern over litt salt når de er ferdige.

Server rykende varm løksuppe med revet ost, krutonger og en kvast rosmarin.

Vel Bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply