Hjortecarrè med Rotfruktpurè og Rødvinssaus

7. september 2013

Vilt

I anledning ett års bryllupsdag feiret vi med denne festmiddagen og det smalkte kjempegodt. Jeg merker at selv om sommeren bare så vidt er over er gleder jeg meg veldig til høstmiddagene fremover med vilskjøtt, sopp og markens grøde på fatene. Her kommer derfor en av årets første høstmiddager.

Til to personer trenger du:

  • 500 g hjortecarrè
  • 2 ss smør
  • 2 ss solsikke- eller rapsolje
  • salt og pepper
  • 10 minitomater
  • maldonsalt

Rotfruktpurè:

  • 3 medium store gulrøtter
  • 2 pastinakkrøtter
  • 1 ss smør
  • 1/2 – 1 dl fløte
  • salt og pepper

Rødvinssaus:

  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl kjøttkraft (evt. utvannet fond)
  • 1 ss kaldt smør
  • salt og pepper

Start med rotfruktpurèen. Skrell røttene og del de i passe små biter. Kok de møre og hell av vannet. La de dampe av et par minutter. Bruk en stavmikser og lag en mos. Rør inn smør og tilsett fløte til passelig konsistens. Jeg synes den blir aller best når den er en del mer flytende enn når du lager mos. Smak til med salt og pepper.

Gni inn kjøttet med salt og pepper og brun det i en blanding av smør og olje på alle sider. Legg kjøtet i en ildfast form og stek det i ovnen på 200 grader til du har en kjernetemperatur på 59 – 60 grader for medium stekt.

Legg sjalottløk, sukker og rødvinsedikk i stekepannen du brunet kjøttet i for å få med de gode smakene. Stek til eddikken er så og si fordampet og tilsett rødvin. Reduser til halvparten av mengden. Tilsett kraften og reduser til 2/3 av vesken. Dette går ganske raskt når du bruker pannen. Nå får du en ganske flytende rødvinssaus, men ønsker du den litt tykkere kan du tilsette brun maizenna og gi det et raskt oppkok. Da tykkner den litt.

Mens du venter på at sausen skal reduseres kan du dele tomatene i to og strø over litt salt før du setter de i ovnen sammen med kjøttet.

La carrèen hvile litt før du skjærer i den. Del den opp i «koteletter» mellom hvert ribben og anrett på fat med rotfruktpurè, bakte tomater og rødvinssaus.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply