Grønnsaks- og Fetafylte Pannekaker

18. januar 2012

Egg og ost, Frokost og lunsj

Hvis du vil ha en litt sunnere variant av pannekaken er dette er godt og enkelt alternativ.

Til ca 7 pannekaker trenger du:

  • 3 egg
  • 5,5 dl melk
  • ca. 3 dl hvetemel

Fyll til 2 pannekaker:

  • 1 ss smør
  • litt rapsolje eller annen god stekeolje
  • 2 gulerøtter i biter
  • 1 dl vann
  • 2 store never brokkoli
  • 1 liten rødløk i biter
  • 2-3 ss fetaost

Bland sammen egg og melk og visp inn litt og litt hvetemel til passe konsistens. La røren hvile i ca. 20 minutter så boblene forsvinner. Den tykner litt når den står så det kan være du må justere med mer melk. Stek pannekaker i varm panne og legg de et sted hvor de holder seg varme. Jeg pleier å bruke to store middagstallerkener hvor den øverste er snudd på hodet ned mot den andre og pannekakene ligger i mellom.

Varm olje og smør i en panne og fres gulerotbitene i ca 5 minutter. Tilsett vann og brokkoli og la småputre litt før du legger oppi løkbitene.

Legg fyllet i to av pannekakene sammen med litt fetaost. Server sammen med for eksempel tomatsuppe.

Vel Bekomme!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply