Frokostrundstykker – 3/4 grove

2. januar 2012

Gjærbakst

Har du lyst på noen kjempegode og sunne frokostrundstykker? Disse egner seg veldig bra til både hverdag og helg, og har av min kjære samboer blitt kåret til de beste hittil;) De er basert på samme oppskrift jeg bruker til gulrotbrød og lages ofte hos oss. De blir saftige og gode på grunn av gulerøttene og holder seg derfor ferske og myke i 2-3 dager, men du kan godt fryse de og ta de opp når du ønsker.

Til ca 10 rundstykker trenger du:

  • 1/2 liter lunkent vann
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 100 g havremel
  • 250 g sammalt hvete
  • 50 g havregryn
  • ca. 300 g hvetemel + litt til elting
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sirup
  • 2 ss linfrø
  • 25 g solsikkekjerner
  • 75 g revet gulerot

Bland ut gjæren i vannet til den er oppløst. Bland alt det tørre bortsett fra hvetemelet. Hell i vannet og rør godt. Tilsett sirup og gulerøttene og rør de godt inn i deigen. Tilsett hvetemel litt etter litt slik at du til slutt har en  god og smidig deig. Elt godt. Sett til forheving under plast i ca 1 time.

Ta deigen ut på kjøkkenbenken og elt inn resten av hvetemelet, eller til du har en fast og fin deig. Bruk god tid på eltingen. Form deigen til en tykk pølse og kutt ca 3 cm tykke skiver av pølsen og legg de på et bakepapirkledd stekebrett. Sett til etterheving i ca 40 min eller til ønsket størrelse.

Stek i ovnen på 200 °C i 12 – 15 minutter.

Vel Bekomme!

, , , ,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

No comments yet.

Leave a Reply