Fetafylt Kylling med Spaghetti og Tomat- og Balsamicosaus

24. januar 2012

Fugl, Kylling, Nasjonalitet, Pasta

Nok en gang tar vi turen til middelhavet og denne gangen er det kylling og pasta som er hovedingrediensene. Sausen er enkel men kjempegod og hele middagen er laget på ca 20 minutter, så denne retten passer for den travle hverdagen.

Til to store og en liten trenger du:

  • 2 store kyllingfileter
  • 4 ss fetaost
  • mathyssing
  • 1 fedd hvitløk
  • litt olivenolje til steking
  • en stor neve ristede pinjekjærner
  • spaghetti
  • parmesan
  • frisk basilikum

Tomat- og balsamicosaus:

  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 vanlig tomat i biter
  • 1 ss tørket basilikum
  • 1 ss tørket oregano
  • salt og pepper
  • en god og fyldig balsamico

Kok opp spaghetti etter anvisning på pakken og sil av vannet. Tilsett litt olivenolje med en gang og rør inn slik at pastaen ikke kleber seg. Ha tilbake i kjelen så den holder seg varm.

Mens pastaen koker fyller du kyllingfiletene med fetaost. Skjær et snitt i siden på filetene og fyll med en skje før du surrer fileten sammen med mathyssing. Dette er for at osten ikke skal renne ut under steking. Varm en panne med litt olivenolje og tilsett hvitløken. La den surre et par minutter og tilsett filetene. Stek på middels til varm panne til de er gjennomstekt. Det spørst litt på størrelsen men det tar ca 5-6 minutter på hver side. La de hvile i 5 minutter før du skjærer de i tykke skiver og fjerner hyssingen.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen bortsett fra balsamicoen. Varm opp i en kjele og mos med en stavmikser til en jevn saus. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer krydder.

Server fetafylt kylling med spaghetti. Hell tomatsausen og litt balsamico over. Dryss over ristede pinjekjærner. Ha gjerne litt god olivenolje over også hvis du vil, og riv parmesan på toppen. Pynt med frisk basilikum.

Vel Bekomme!

, , ,

One Response to “Fetafylt Kylling med Spaghetti og Tomat- og Balsamicosaus”

  1. Edible Psychology Says:

    What a great idea! I love tomato sauce on pasta with balsamic dressing on my side salad…but I had never thought to combine these flavors in one dish. I may not be able to try it right now, but I will look forward to making it at some point soon!

    Hope you guys have a wonderful weekend!
    ~Emily~

    Reply

Leave a Reply