Blåbærsyltetøy

Hjemmelaget blåbærsyltetøy på rykende varme pannekaker med sprøstekt bacon er bare ett eksempel på syltetøyets bruksområder. Det er godt på brødskiven, på vafflene og til og med som tilbehør til kjøttkakene. Barn er også ofte glad i dette syltetøyet og hos oss er dette en storfavoritt for oss alle tre.

Til sylting bruker du 300 g sukker og 1 dl vann per kilo bær. Konserver med Certo etter anvisning på pakken.

Kok opp bærene sammen vannet og rør inn sukkeret til det  er oppløst. Rør inn konserveringsmiddel. Hell det over på rene beholdere eller syltetøyglass og oppbevar mørkt og kjølig.

For mer informasjon om sylting og valg av konserveringsmiddel kan du se her.

Så er det bare å ha denne hærligheten på lur i kjøleskapet utover hele høsten og vinteren.

4 tanker om “Blåbærsyltetøy

  1. Tilbaketråkk: Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris | MariannMat

  2. Tilbaketråkk: Grove muslistjerner til barnehagebursdagen | MariannMat

  3. Tilbaketråkk: Pannekaker med blåbærsyltetøy og birkebeinerskinke | MariannMat

  4. Tilbaketråkk: Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris, og blåbærgele. | MariannMat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *