Hjemmelaget blåbærsyltetøy på rykende varme pannekaker med sprøstekt bacon er bare ett eksempel på syltetøyets bruksområder. Det er godt på brødskiven, på vafflene og til og med som tilbehør til kjøttkakene. Barn er også ofte glad i dette syltetøyet og hos oss er dette en storfavoritt for oss alle tre.
Til sylting bruker du 300 g sukker og 1 dl vann per kilo bær. Konserver med Certo etter anvisning på pakken.
Kok opp bærene sammen vannet og rør inn sukkeret til det er oppløst. Rør inn konserveringsmiddel. Hell det over på rene beholdere eller syltetøyglass og oppbevar mørkt og kjølig.
For mer informasjon om sylting og valg av konserveringsmiddel kan du se her.
Så er det bare å ha denne hærligheten på lur i kjøleskapet utover hele høsten og vinteren.
Tilbaketråkk: Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris | MariannMat
Tilbaketråkk: Grove muslistjerner til barnehagebursdagen | MariannMat
Tilbaketråkk: Pannekaker med blåbærsyltetøy og birkebeinerskinke | MariannMat
Tilbaketråkk: Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris, og blåbærgele. | MariannMat