Vårruller med Mangosalsa

2. februar 2012

Fugl, Kylling

Vårruller er både enkelt og godt, og hvis du tilbereder dem i ovnen i stede for å fritere dem blir de også ganske sunne. Her har du oppskriften på noen gode kyllingvårruller som er stekt i ovnen, servert med ris og en enkel mangosalsa.

Til to personer trenger du:

  • 1 pakke rispapir (10 – 12 ark)
  • 2 stk kyllingfileter eller kyllingkjøttdeig
  • 3 vårløker
  • 1 stor neve finskjært isbergssalat
  • 1 gulerot i tynne strimler
  • 1 ss fiskesaus
  • 3 ss østerssaus
  • 2 ss søt chillisaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss olje + litt olje til pensling
  • 1 fedd hvitløk
  • ris
  • 1 mango
  • 1/2 rød chilli
  • soyasaus og litt ekstra sweet chilli til servering.

Kutt kyllingfiletene i små biter og stek i pannen sammen med olje og presset hvitløk. Legg kyllingen til side og fres gulerøttene sammen med østerssaus, fiskesaus, sør chillisaus og sitronsaft i ca 5 minutter. Tilsett isbergsalaten og vårløken til slutt og rør rundt.

Legg rispapirene i kaldt vann i ca. 1 minutt og legg de på ett vått klede når du tar de opp fra vannet. Legg på ca 2 ss fyll og rull sammen fra ene siden. Når du har rullet halvveis inn på rullen bretter du sidene inn og ruller ferdig. Legg rullene med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett. Når du har gjort dette med alle rullene pensler du de med litt olje og steker i ovnen på 225 °C i 10-15 minutter.

Tilbered ris etter anvisning på pakken. Lag mangosalsa ved å kutte mangoen i små biter og blande med finhakket chilli.

Server vårruller med ris og mangosalsa. Sett soyasaus og sweet chillisaus på bordet, det kan være godt med litt ekstra saus.

Vel Bekomme!

,

2 Responses to “Vårruller med Mangosalsa”

  1. Marte Says:

    Hei. Har du prøvd å fryse disse, tror du det går ann?:)

    Reply

    • Mariann Says:

      Hei Marte, Jeg har ikke prøvd å fryse de, men jegvil tro at det går fint. Har faktisk aldre fryst vårruller før men man får jo kjøpt de fryst i butikken så jeg antar det går an. Hilsen Mariann.

      Reply

Leave a Reply to Mariann