Hva med å overraske med sjokoladesnurrer i vinterferien? Hvetebakst med sjokoladesmak er kjempegod og gleder både små og store munner. De er supre å ta med på skitur også, eller å gi til baksetetrollene på bilturen:) Her får du oppskriften på noen kjempegode sjokoladesnurrer dere kan kose dere med. Lag gjerne noen ekstra som du kan legge i fryseren og ta opp senere i ferien også:)
Til 6 sjokoladesnurrer trenger du:
- 450 g hvetemel
- 1/2 pk tørrgjær
- 50 g smeltet smør
- 3 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 2,5 dl melk
- 2 ts kardemomme
- 100 g mørk sjokolade
Bland sammen alt de tørre og hell i en blanding av fingervarm melk og smeltet smør. Elt godt sammen til en myk og smidig deig. Legg den til heving i bakebollen under plast i en time.
Rett før du skal begynne å arbeide med deigen knekker du sjokoladen i små biter og smelter den i vannbad.
Ta ut deigen og arbeid den sammen på kjøkkenbenken. Del den i to deler og kjevle den til et rektangel. Tenk at du skal ha nok til å skjære 6 remser av deigen når du har lagt den dobbelt. Fordel smeltet sjokolade utover leiven og brett den i to. Del den i seks remser. Surr remsene sammen to og to og brett endene under før du legger de på et bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned. Gjør dette med alle.
Etterhev snurrene i ca 3o minutter før du steker dem i forvarmet ovn på 220 grader i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Disse egner seg også godt til frysing selv om de naturligvis smaker best ferske.
God baking!
17. februar 2013
Gjærbakst, Kaker og Søtsaker