Fine Romjulsmiddager med Vintips!

22. desember 2012

Middag

Vel Bekomme!

Selskapshøytiden er her og det er mye mat og godsaker som skal på bordene i mange hjem den neste uken. For mange er menyen både på lillejulaften og julaften nedfelt i familietradisjoner, men romjulsdagene er mer åpne for hva man har lyst på. Mange synes kanskje det er deilig å ha noen dager mellom julaften og nyttårsaften hvor maten er litt lettere, mens andre har invitert på flereretters middag og vil servere noe mer tradisjonelt – som da ofte er litt tyngre vintermat. Her har jeg plukket ut noen forskjellige forslag til fine romjulsmiddager. Bruk søkefunksjonen for å finne forslag til forrett, dessert og kaker. Det vil komme et eget innlegg med forslag til nyttårsmeny.

 

 

 

 

Indrefilet av Lam med Kastanjepurè og Rødvinssaus

Dette er en staselig og kjempegod middag som passer godt inn i tiden vi er i. Kastanjepureèn er fantastisk god, oppskriften til denne har jeg fått av et vennepar som vi blant annet har 4-stjerners middag sammen med. Denne purèen krever svært lite oppmerksomhet og du lager den på 15 minutter.

 Kyllingbryst med Villris, Grønn Salat og kremet Saus

Dette er en litt lettere middagsvarient, som likevel har festpreget som skal til i romjulshøytiden. Denne tar ganske kort tid å tilberede også.

Kveite med Søtpotetmos, Smørdampet Purre og Spekedryss

Her kommer også en lettere variant som smaker fortreffelig, krever lite tid og passer fint både sommer som vinter.

Krydderglasert Andebryst med Pastinakkpurè og Appelsinsaus

And er og blir en av mine absolutte favorittråvarer, og derfor finner du mange andeoppskrifter på bloggen min. Dette er en av de jeg har valgt ut her, men jeg anbefaler å søke opp flere hvis du ønsker å tilberede and. Nedenfor kommer en kjempegod oppskrift på Andeconfit.

Høy Biff med Konjakksaus og Sitrusbakt Løk

Dette er en gourmetmiddag for deg som liker biff. Velg kjøttstykke med omhu, her skal kjøttstykket smelte på tungen.

Vintips: Vino Nobile di Montepulciano

 

 

Andeconfit med Rødvinskokt Tørket Frukt og Pastinakkpurè:

Dette er en enkel og kjempegod middag. Oppskriften er basert på ferdig kjøpt andeconfit så slipper du dette selv. Dette er en mektig rett så velg en lett forrett og gjerne en is eller en fruktsalat til dessert.

Vintips: Muzard Bourgogne 2009 (Pinot Noir)

 

Håper du ble inspirert og kommer til å kose deg med noen disse rettene i romjulen.

Ha en riktig god jul!

Hilsen Mariann.

,

No comments yet.

Leave a Reply