Cannelloni er en rett hvor man fyller pastarør med forskjellig type fyll. Denne gangen brukte jeg bare lasagneplater og fylte de med fyllet jeg lagde av spinat, ricotta, sopp, tomat og kjøtt og rullet de sammen til rør før jeg la de i en ildfast form. Med litt ost på toppen og en runde med gratinering i ovnen kom disse rykende varme og superdelikate ut av ovnen. For å lage en spennende vri helte jeg en fløtebasert saus med sopp og løk over, sammen med ferske tomater og ruccola og det tok retten enda et steg opp på poengskalaen.
Til ca 6 personer (middels stor ildfast form) trenger du:
- 400 g karbonadedeig
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 75 g aromachampinong i små biter.
- 250 g ricotta
- 350 g frossen spinat
- 125 g tomatpurè
- salt og pepper
- 10 stk store ferske lasagneplater (evt 20 tørre)
Annet i formen:
- 500 g hakkede tomater med basilikum og timian (evt tilsett dette selv)
- salt og pepper
- 2 never revet mozzarella
- friske tomater
- ruccola
- frisk timian
- hvitløksbagetter til servering
- parmesanost til servering
Sopp- og løksaus med fløte:
- 1 ss olje
- 1 ss smør
- 1 gul løk i ringer
- 75 g aromachampinong i fine skiver
- 2 dl fløte
- salt og pepper
Sett på ovnen og start med fyllet. Stek kjøttdeigen sammen med finhakket hvitløk, sopp og olivenolje. Tilsett de frosne spinatterningene og legg på lokket til de løser seg opp. Rør inn ricottaen og tomatpurèen. Smak til med salt og pepper. Fyll lasagneplatene med fyll og rull de sammen til sylinderformede rør. Hvis du bruker tørre plater må du forkoke de 5-7 minutter til de blir myke og bøyelige. Legg cannelloniene i en ildfast form med litt olivenolje i bunnen.
Hell de hakkede tomatene over cannelloniene og fordel det utover i formen. Fordel mozzarella på toppen og gratinèr i ovnen i ca 15-20 minutter.
Lag sausen mens du venter. Stek løken i en blanding av olje og smør til den er myk. Tilsett soppen og stek videre til den også er myk. Tilsett fløte og krydre med salt og pepper. Klipp i litt frisk timian.
Del tomatene i to og vask ruccolaen slik at den er klar. Legg inn hvitløksbagetten de siste 10 minuttene av steketiden.
Når du tar ut cannelloniformen lar de den hvile et par minutter. hell over soppsausen med fløten. Fordel ruccola, tomater og frisk timian på toppen. Kvern over salt og pepper og riv gjerne litt parmesanost over til slutt.
Server rykende varme cannelloni sammen med hvitløksbagetter.
Vel Bekomme!
29. oktober 2014
Pasta