Sprøstekt løk

9. november 2011

Diverse, Salater og Grønnsaker

Slik lager du sprøstekt løk selv! Dette er et kjempegodt tilbehør til for eksempel karbonader, biff og selvfølgelig pølser, men også som det sprøe elementet i en salat eller som dryss over en fiskerett. Det lages ved hjelp at to ingredienser og tar bare 10 minutter å lage. Du kan oppbevare den lenge i skapet så du har til flere middager fremover. Jeg lagde bare en porsjon denne gangen for å prøve, og det var nok til en pølsemiddag for to store og en liten.

 

 

Til 1 porsjon trenger du:

  • 12 sjalottløker
  • 7-8 ss solsikkeolje eller annen matolje

Rens og kutt løken i små like store skiver. Varm oljen på pannen og legg oppi løken. Bruk en stekespade og rør hele tiden. Bruk middels varme. Du vil etterhvert se at løken blir brunere og at oljen forsvinner mer og mer. Når nesten all oljen er borte legger du løken på et tørkepapir som vil trekke til seg overflødig olje. Når skal du ha fått en fin og crispy sprøstekt løk.

Enkelt og greit!

 

 

,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lammepølser med Sprøstekt Løk og Salat | MariannMat - 9. november 2011

    […] 1 porsjon sprøstekt løk […]

Leave a Reply