Skogsbær Panna Cotta

19. april 2012

Dessert, Frukt og bær

Panna Cotta er en fantastisk dessert som kan varieres med forskjellige smaker og farger, og som passer perfekt når du skal lage flere retter siden den kan lages kvelden før eller tidligere på dagen. Panne Cotta er en av Lars-Eriks favorittdesserter (og jeg kan god si meg enig…:), derfor blir har denne italienske desserten blitt laget i enda en variant her hos oss. Denne gangen med skogsbær, og den ble både veldig delikat på farge og utrolig god på smak.

Til ca 4 personer trenger du:

  • 1 vaniljestang
  • 1 boks fløte
  • 1,5 dl melk
  • 200 g skogsbærblanding (gjerne frossne)
  • 0,5 dl sukker
  • 4 pl. gelatin
  • 100 g skogsbærblanding til topping

Varm opp fløte, melk, sukker og 200 g skogsbær. Del vaniljestangen på langs og legg de oppi sammen med fløteblandingen. Varm forsiktig opp til det begynner å koke. Dra kjelen av platen og press bærene i bunnen på kasserollen med en sleiv for å få ut mest mulig farge og smak. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 1 minutt og vri ut vannet før du rører den inn i fløteblandingen. Rør et par minutter til gelatinen har oppløst seg og sil blandingen. trykk bærene ned i bunnen på silen for å utnytte bærene best mulig.

Fordel vesken i serveringsformer og sett kaldt i 4-5 t til det har stivnet.

Server skogsbær panna cotta med 100 g bærblanding som du har varmet i en liten kjele.

Vel bekomme!

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sitronmarinert Grillet Kalkunbryst med Trøfler, og Tagliatelle i Parmesan- og Aspargessaus | MariannMat - 23. april 2012

    […] en enkel og lett mozarella og tomatsalat med basilikumpesto og pinjekjærner, og desserten var en Skogsbær Panna Cotta. Dette er en av de treretters menyene jeg er aller mest fornøyd med og om det er på grunn av at […]

Leave a Reply