Sommerfavoritt fra 2011: Sitronmarinert Ishavsrøye med Søtpotet, Tomataioli, Ertesalat og Lodderogn

3. juli 2012

Fisk og Skalldyr

Ishavsrøye er en rosa fisk som er enkel og delikat å tilberede. Den er ikke like fet som laks og ørret, men smaker like godt og egner seg både til baking, steking, damping, røyking og graving. Den er også full av omega 3 fettsyrer og vitaminer som A, D og B12.

Til to store og en liten trenger du:

Frisk grønn ertesalat:

  • 100 g grønne erter
  • 3 never ønsket bladsalat
  • 1/2 avocado
  • 1/2 grønn paprika
  • 1/2 granny smith eple
  • 1/2 rødløk
  • 4 cm slangeagurk
  • salatvinaigrette

Mariner romtempererte fiskefileter med sitron- og limemarinaden i 30 minutter. Vask og kok søtpoteten til den er fast men gjennomkokt. Kjenn etter med en spiss kniv. Mens du venter på potetene og fisken lager du den grønne salaten. Kutt alle salatingrediensene i passende biter og kok opp erter. Bland sammen og hell over salatvinaigrette. Jeg anbefaler å lage tomataiolien og salatvinaigretten på forhånd og ha i ett basislager. Ikke fordi det tar så lang tid å lage, men fordi det forenkler middagslagingen når man har dette klart i kjøleskapet. Jeg har en basisvinaigrette som jeg tilsetter ønsket smak, og til denne retten tilsatte jeg sitronsaft.

Når poteten nærmer seg ferdig, varmer du en stekepanne til middels temperatur. Du trenger ikke stekeolje siden marinaden er basert på olivenolje. Filetene kommer som oftest med skinn, så du legger skinnsiden ned i pannen. Du trenger ikke å snu fileten underveis for den er tynn og du ser at den blir gjennomstekt på kjøttfargen.

Når potetene er gjennomkokt skjærer du ut et rektangulært stykke og legger det på fatet. Legg så fisken på fatet og legg en teskje lodderogn på toppen. Pynt gjerne med en passende urtekvast som for eksempel sitronmelisse eller mynte.

Vel bekomme!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply