Müslistang med Eple, Svisker, og Mandler

8. september 2011

Gjærbakst

Müsliboller er en favoritt hos oss og er super turmat. De fungerer godt både  som energisnack i tursekken eller som kaffekos. Denne gangen ble de laget som håndbagasjeoverraskelse i anledning ferieturen vår, da vi vet av erfaring at det er lurt å ha noe å bestikke med i tilfelle flyturen blir for lang! Denne müslibaren fungerer altså til det meste, og hvis du har lyst på noe søtt og godt og sunt bør du prøve denne.

Til 8 müslistenger trenger du:

  • 50 g sammalt rug
  • 1,5 dl lunken melk
  • 2 ss sukker
  • 25 g hvetekim
  • 150 g hvetemel
  • 25 g sammalt hvete
  • 25 g havregryn
  • 1/2 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 1/2 eple i terninger
  • 1 neve hakkede mandler
  • 1 neve hakkede svisker
  • 1 neve rusiner

Bland alt melet, gjæren og saltet i en bolle. Tilsett lunken melk rør godt sammen. Denne deigen blir litt klissete så du trenger ikke elte før etter forhevingen. Forhev i 30 minutter. Bland inn eple, rusiner, mandler og svisker. Juster konsistensen med hvetemel hvis deter vanskelig å forme stengene. Legg stengene på bakepapir og etterhev i 30 minutter i ovnen på 40 °C. Stekes på 220 °C i 10 minutter.

God tur!

, ,

6 Responses to “Müslistang med Eple, Svisker, og Mandler”

  1. Andrea Nornes Says:

    De så kjempegode ut 😀

    Reply

  2. Camilla Says:

    Så kjempe gode ut, nå vet jeg hva jeg skal lage i morgen 🙂

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Epledagen – 17. oktober | MariannMat - 15. oktober 2011

    […] Her er et eksempel på hvordan man kan bruke epler i gjærbakst. Disse müslistengene er kjempefine å ha med i tursekken, som bilsnacks til barna, eller til å dyppe i for eksempel yogurt. Sammen med svisker og nøtter blir de både søte, sunne og mettende. Oppskriften finner du her. […]

  2. Påskeaften – 3 retters meny + “stafettmat”! | MariannMat - 6. april 2012

    […] 3. Müslistang med Epler, Svisker og Mandler […]

Leave a Reply