Mammas Waldorfsalat

17. august 2011

Salater og Grønnsaker

Denne waldorfsalaten har blitt servert hver sommer til grillmat så lenge jeg kan huske hjemme hos oss, og er en obligatorisk salat på familiesamlinger som barnedåper, konfirmasjoner og andre anledninger hvor man ofte har koldtbord. Mamma har æren for oppskriften og jeg har tatt den med meg videre. Waldorfens historie startet på hotel Waldorf i New York i 1896, hvor hovmesteren presenterte denne salaten for første gang. Etterhvert har den blitt en verdenskjent salat som med sin syrlige og søtlige smak er et fint tilbehør til for eksempel kylling, røkt skinke, grillmat, og til nyttårskalkunen.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 1 hjertesalat
  • 2/3 boks kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 2 ss majones
  • 1 stor neve blå druer
  • 1 stort rødt eple
  • 1 boks ananas
  • 1 stor neve valnøtter

Riv opp og vask hjertesalaten. La den renne godt av. Kutt de andre grønnsakene i passende biter. Pisk kremfløten med sukker passe stiv, og rør inn majones.

Rør kremen inn i salaten og topp med valnøtter.

Prøv denne salaten til for eksempel sommerskinke som du finner oppskriften på her.

Vel bekomme!

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sommerskinke med waldorfsalat og lune poteter | MariannMat - 17. august 2011

    […] 1,5 porsjon waldorfsalat […]

  2. Epledagen – 17. oktober | MariannMat - 15. oktober 2011

    […] Epler er en viktig ingrediens i waldorfsalat som er en av verdens mest kjente salater. Denne salaten er slik min familie har pleid å lage den og den smaker kjempegodt til for eksempel grillmat og røkt skinke. Oppskriften finner du her. […]

Leave a Reply