Kremet Tomatsuppe med Basilikum og Parmesanchips

27. desember 2012

Supper

Dette er en kjempegod og veldig enkel tomatsuppe som garantert faller i smak hos både stor og liten. Denne rekker du fint å lage til hverdags og den er veldig sunn. Denne suppen har en fin balanse mellom smaksrik suppe med mild naturell yoghurt og delikate friske basilikumblader. Parmesanchips bidrar med det lille ekstra og knaser godt i munnen sammen med suppen. Server gjerne hvitløksbaguetter eller annet godt brød til.

Til fire personer trenger du:

  • 3-4 sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • 3 ss olivenolje
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 ss tomatpurè
  • 2 ss tomatpesto
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1/2 ts chillipulver
  • salt og pepper
  • naturell yoghurt
  • 1 ts maizenna
  • en stor neve grovhakket basilikumblader
  • 4 toppede spiseskjeer finrevet parmesan
  • brød til servering

Sett ovnen på 180 grader og dryss fire skjeer med finrevet parmesan på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovne til shipsen er sprø og gyllen og ta den ut og avkjøl. Løsne forsiktig før servering.

Surr løk og hvitløk i olje til den er blank og fin. Rør inn tomatpurè, tomatpesto, chillipulver og de hakkede tomatene. Bruk en stavmikser og mos suppen til en jevn og fin konsistens. Tilsett buljongen og la den småkoke i 5 minutter. Bland sammen 4 ss yoghurt naturell med maizennamel (dette for å hindre at yoghurten skiller seg i suppen) og bland inn i suppen. Pass på at suppen ikke koker etter dette, den skal bare være rykende varm. Smak til med salt og pepper.

Server kremet tomatsuppe med ekstra naturell yoghurt, basilikumblader og parmesanchips. Sett gjerne en kurv med brø på bordet.

Vel Bekomme!

 

 

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply