Kanel Panna Cotta med Klementin- og Myntesalat

23. desember 2012

Dessert

Dette er en av årets julefavorittdesserter. Panna Cotta i seg selv står på min topp tre liste over favorittdesserter av fire forskjellige grunner: den er kjempeenkel å lage, den lages på forhånd, den kan varieres uendelig mye, og smaker fantastisk.Denne varianten med kanelsmak og syrlig klementin og myntesalat er supergod og passer godt som en fin avsluttning på middager i desember.

Til 6 porsjoner trenger du:

  • 4,5 dl kremfløte
  • 3 ts vaniljesukker
  • 120 g sukker
  • 4 kanlstenger
  • 3 plater gelatin
  • 2 klementiner
  • 2 ss finhakket mynteblader
  • 1/2 dl vann + 2 ss sukker

Ha kremfløte, vaniljesukker, sukker og kanelstenger i en kjele og kok opp. La det småkoke i 5 minutter. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 1 minutt og vri ut vannet før du legger den våte gelatinen i fløteblandingen. Rør rundt til det er oppløst og sil blandingen gjennom en rist i en mugge eller noe som er enkelt å helle av uten å søle. Avkjøl blandingen i 10 minutter på kjøkkenbenken.

Om det har dannet seg snerke på blandingen kan du sile den igjen når du heller den over i porsjonsglassene. Sett glassene i kjøleskap til panna cottaen har stivnet. Regn ca 4 timer til dette.

Rens klementinen og fileter båtene slik at du kun har biter av fruktkjøtt i en skål. Kok opp vann og sukker til sukkerlake.Grovhakk mynte og bland inn i klementinbitene. Rett før servering blander du inn litt sukkerlake i klementinbitene uten at det blir for vått.

Legg en spiseskje klementin- og myntesalat på hver panna cotta rett før servering.

Vel Bekomme!

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply