Kalkunpai med Sennep, Tomat og Rødløk

28. desember 2012

Fugl

Dette er en kjempegod og rask middag og en fin måte å bruke kalkunrester på. Hva du velger å ha i paien er litt smak og behag. Jeg valgte en blanding av smaker som sennep og rødløk, og sommerlige smaker som basilikum og tomat. Resultatet ble en smaksrik og delikat pai som vi helt sikkert kommer til å ha igjen.

Til en stor pai (4 pers) trenger du:

Paibunn:

  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g hvetemel
  • 5 ss vann
  • 2 ss olje

Fyll:

 

  • 1 boks creme fraishe
  • 4 egg
  • salt og pepper
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts paprikakrydder
  • 3 ts dijonsennep
  • 1/2 bukett brokkoli
  • 1/2 purreløk i ringer
  • 1 stor tomater i ringer
  • litt revet parmesan
  • frisk basilikum
  • rødløk i strimler
  • olivenolje og baslamico til servering

Lag paibunnen ved å kna smøret inn i melet og tilsette vann og olje til du får en fin og fast deig. Legg den i plast i kjøleskapet i 20 minutter så den får satt seg.

Sett ovnen på 200 grader. Kjevle ut paibunnen og legg den i en paiform. Trykk den godt ned langs kanten. Det gjør ikke noe om du lar det stikke litt deig opp her og der over kanten, det blir bare rustikt og fint. Stikk hull med gaffel rund omkring i bunnen og stek i ovnen i ca 10 minutter før du tar den ut.

Før steking

Legg små brokkolibuketter og purreløksringer utover bunnen. Bland sammen creme fraishe og egg, og rør inn sennep og krydder. Smak til med salt og pepper og hell røren over bunnen og grønnsakene. Legg skiver av tomat utover og dryss litt finrevet parmesan over. Stek i ovnen i ca 20 minutter til røren har blitt fast og fin.

Før servering drysser du litt strimlet rødløk og friske basilikumblader over paien.

Server med en god olivenolje og balsamico.

Vel Bekomme!

 

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply