Havrebrød – Mali- og Mammastyle – 1/2 grovt

7. oktober 2012

Gjærbakst

Dette er et godt hverdagsbrød som er halvgrovt på brødskalaen. De kunne naturligvis med fordel vært litt grovere siden det er et hverdagsbrød, og vil du ha det litt grovere kan du bytte ut litt av det fine melet med sammalt hvete eller hvetekli. Dette brødet lagde jeg sammen med Mali så hjemme hos oss kaller vi dette brødet for “Mali- og Mammabrød”. Det navnen kom av at vi lagde et stort og et lite brød (Mali valgte den lille brødformen). Hun synes det er veldig morsomt å holde på med deig, det synes vel de fleste barn, så selv om det medfører en del rot og søling er det definitivt verdt litt ekstra opprydding for dette er kvalitetstid for hele familien.

Til to brød trenger du (2 x 1,5 l former):

  • 50 g fersk gjær
  • 6 dl lunkent vann
  • 1/2 ts salt
  • 450 g fint hvetemel
  • 200 g sammalt hvete, finmalt
  • 100 g hvetekorn
  • 1 ss mørk sirup
  • 1 egg

Bland sammen melet (bare halvparten av det fine hvetemelet) of salt. Rør ut gjæren i lunkent vann og hell i melet. Rør godt. Tilsett egg og sirup og rør godt til en jevn blanding. Du skal nå ha en relativt seig deig som skal forheves i minst en time under plast.

Rør inn resten av hvetemelet og elt med hendene til du har en jevn og fin deig. Fordel deigen i smurte brødformer. Klapp med våt hånd på toppen av brødene, snitt noen steder med en skarp kniv og dryss over hele havrekorn. Etterhev til dobbel størrelse. Ca 30 minutter.

Stek brødene på nederste rille i ovnen på 180 °C i 40 minutter. Avkjøl på rist. Det skal komme en hul lys når du banker på brødet på undersiden når de er ferdigstekt.

Server nybakt brød med ekte meierismør:)

God Baking!

,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

No comments yet.

Leave a Reply