Grove Rugrundstykker

26. september 2011

Gjærbakst

Rykende ferske rundstykker hører med til helgens storfrokost. Etter at Mali har begynt å smøre brødskiven sin selv har vi begynt å gjøre enda litt ekstra ut av helgefrokostene og dekker bordet med mye godt pålegg og enten ferske rundstykker eller noen som vi har på lur i fryseren. Forrige helg laget jeg disse grove og veldig sunne rundstykkene, og når man har slike godsaker hører både brunosten og syltetøyet hjemme på bordet. Konklusjonen var at de fortjente en plass på bloggen.

 

Til ca 18 rundstykker trenger du:

  • 1 pk gjær
  • 200 g grov sammalt rug
  • 100 g sammalt rug
  • 250 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 25 g linfrø
  • 4 dl lunkent vann
  • 1 egg

Bland alt det tørre og løs opp gjæren i lunkent vann. Temperaturen skal være som fingeren din. Bland inn egget i vesken også. Bland vesken med det tørre og elt godt sammen til du har en myk og smidig deig. Elter du for hånd bør du beregne ca 10 minutters elting. Sett deigen til forheving under plast i 1 – 2 timer.

Ta ut deigen og kjevle den til en ca. 2 cm tykk leiv. Bruk en kniv og del den inn i firkanter, eller form dem slik du vil. Flytt dem over på et bakepapirkledd stekebrett, og etterhev i ovnen på   50°C. Pensle med melk eller vann og stek på 220 °C i 10-12 minutter.

 

Avkjøl rundstykkene på rist og nyt dem med hjemmelaget eplemos eller jordbærsyltetøy.

Vel Bekomme!

 

, , ,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

No comments yet.

Leave a Reply