Eple- og Kanelsnurrer

Godt til Kaffen!

Disse snurrene er kjempegode og veldig enkle å lage. Som mye av finbaksten jeg lager er denne basert på min favorittbolledeig, men fylt med nye smaker. Den er super å ha både som hyttekos, turmat, bilboller, og kaffekos. Og ikke minst er det praktisk å ha noen ekstra liggende på lur i fryseren. Det er nå hyttetursesong og påsken nærmer seg, og denne oppskriften vil jeg anbefale som super hyttemat;)

Til ca. 10 snurrer trenger du:

  • 1 pk gjær (helst for søtbakst)
  • 2,5 dl melk
  • 75 g smør
  • 2 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg + 1 egg til pensling
  • 3 ts kardemomme (ja jeg bruker så mye for jeg synes det er så godt når det smaker kardemomme)
  • 600 g hvetemel
  • kanel
  • 1 – 2 røde epler
  • evt. litt rusiner

Smelt smør og tilsett melken litt etter litt til blandingen har ca. 37 °C. Bland gjæren ut i vesken hvis du bruker fersk gjær. Hvis du bruker tørr gjær blander du den med det tørre. Bland alt det tørre, men hold igjen halvparten av melet. Rør inn vesken og egget og tilsett resten av melet. Elt deigen godt og sett den til forheving under plast i ca. 1 time.

Ta deigen ut på benken og elt et par minutter. Kjevle den ca 1,5 cm flat og dryss kanel over hele deigen. Dryss grovhakkede eplebiter over hele deigen og eventuelt litt rusiner om du vil. Rull sammen deigen fra den ene enden og legg deigpølsen med skjøten ned. Bruk en skarp kniv og del deigen i 10 skiver (eller passe store stykker) og legg de flatt på et bakepapirkledd stekebrett. La de etterheve i ca. 30 minutter under plast.

Stek snurrene på 225 °C i 10-12 minutter, men ta de ut etter 4-5 minutter og pensle de med egg. Jeg venter alltid med penslingen til de har fått en liten stekeskorpe for å unngå å «punktere» den fine hevingen.

Server gjerne snurrene med litt melisglasur på:)

Vel Bekomme!

, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Påskefavoritter – Desserter, Oster og Søtsaker! | MariannMat - 29. mars 2012

    […] 4. Eple- og Kanelsnurrer […]

Leave a Reply