Croque Monsieur og Croque Madamme

Dette er to franske klassikere som tilsynelatende var obligatoriske på frokost- og lunsjmenyene i Paris. Forskjellen på Monsieur og Madamme er bare at Madamme har et speilegg på toppen. Hvis man skulle beskrevet disse på norsk ville det uten tvil blitt ostesmørbrød, men siden det er en liten twist på smaken fra gruyéreosten og dijonsennepen blir det mer riktig å bruke de franske ordene. Uansett hva man kaller disse, smaker de veldig godt og er et godt tips til lunsj eller kveldsmat. De vi fikk servert i Paris lignet på de jeg har laget her, men med litt mer ost. Vi synes det er godt med ost, men det skal ikke ta bort smaken fra de andre, derfor har vi brukt litt mindre her, men ostemengden bestemmer du selvfølgelig selv:) 

Til en person trenger du:

  • 2 skiver fransk landbrød
  • litt smør til steking
  • 4 skiver fransk krydderskinke (e.l.)
  • 2 ts dijonsennep
  • finrevet gruyéreost
  • salt og pepper
  • frisk timian
  • 1 egg

Gratiner til osten er smeltet og gyllen

 

Smelt smør i en stekepanne og stek brødene på begge sider til de har blitt litt sprø. Legg skivene i en ildfast form og smør dijonsennep utover skivene. Legg på skinke og ost. Krydre med salt og pepper og sett i ovnen på 200 °C til osten har smeltet og blitt gyllen. Hvis du skal lage en Croque Madamme steker du egget mens du venter.

 

Croque MonsieurCroque Madame

 

Server Croque Madamme med speilegg og Croque Monsieur som den er. Pynt med frisk timian på toppen.

Vel Bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply