Melon-og Mangosalat med Kokos og Mynte *Hawaiikrans*

Denne forretten er frisk og kjempegod. Smakene er sommerlige og passer godt som en lett og smaksrik start på et måltid. Salaten kan godt forenkles (se tips nederst) og brukes som tilbehør til grillmat, svin og kjøtt også. Denne retten lagde jeg til årets 4-stjerners middag hvor vi inviterte våre gjester til Hawaii – derav navnet “hawaiikrans” som det også sto på menyen de fikk ved bordene. Denne forretten lager du på forhånd og kan stå klar på fatene når gjesten kommer. Den serveres kald.

Liten forrett til 6 personer trenger du:

  • 1 mango
  • 1/2 cantaloupe melon (rosa)
  • noen solmodne små tomater
  • 18 små roser av spekeskinke
  • frisk mynte
  • kokosflak
  • fetaost
  • ristede pistasjenøtter
  • olivenolje
  • maldonsalt
  • sitronskall

Kutt tomat, mango og melon i små terninger. Ha litt sitronskall, maldonsalt og olivenolje over. Form til en krans på fatene. Fordel spekeskinkerosene rundt kransen. Riv kokosflak på en høvel og smuldre fetaosten over. Fordel litt ristede nøtter og pynt med mynte.

Tips! Man kan godt forenkle denne salaten hvis man skal bruke den som tilbehør til en kjøttrett. Bland da sammen melon, mango og tomater med mynte og kokos eller nøtter. Vend inn sitronsaft, salt og olivenolje så er du der;)

Vel Bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply