Laks med wokede grønnsaker og blomkålkrem

11. juli 2011

Fisk og Skalldyr

Dette er en sunn og relativt rask middag som passer like godt som hverdagsmiddag som søndagsmiddag. Man kan gjøre det enkelt ved å servere laks og grønnsaker med en enkel saus til, eller avansere litt med en hjemmelaget blomkålkrem og guakamole som jeg har gjort her. 

Denne middagen var også et forsøk på å få i Mali litt mer grønnsaker. Hun er kjempeglad i quacamole, derfor ble det et naturlig tilbehør. I tillegg prøvde jeg meg på en blomkålkrem og dekorerte fatet hennes på en morsom måte med de sunne ingrediensene for å få Mali til å spise grønnsakene slik som dette:

  • 1 moden avocado
  • 1/2 løk
  • 1 hvitløk
  • 1 ss limesaft
  • salt og pepper

Vask potetene og kok de halvmøre slik at de er litt motstand i midten av potetene. Mens du venter til potetene er klare kutter du gulrot og kålrot i tynne skiver og legger dem i kokevannet til potetene de siste 7-8 minuttene av koketiden. Hell av kokevannet og legg dem i en varm wokpanne med 2 ss matolje. Tilsett sitronsaft og sukkererter, og wok alt sammen i 3-4 minutter.

Laksefiletene tilbereder du i middels varm stekepanne sammen med litt olivenolje. Stek de 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt. Vent med stekingen til rett før du skal servere matel slik at de ikke blir tørre.

Blomkålkremen kan du godt lage på forhånd og den kan serveres både kald og varm. Jeg valgte å servere den varm siden guacamolen var kald. Del opp blomkålen i små buketter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos dem med en stavmikser sammen med litt matfløte og smør. Tilpass konsistensen med matfløte og smak til med salt og pepper.

Guacamolen lager du ved å ha avokado, hakket løk og hvitløk, og limesaft i en skål og bland det med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Anrett på et fat og pynt med en kvast krydderurt.

Vel bekomme!

,

No comments yet.

Leave a Reply