Halloweenfest i helgen? – her er forslag til 3-retters meny med “knask” til kaffen

27. oktober 2011

Uncategorized

Mandag 31. oktober er det Halloween. De fleste forbinder denne dagen med utkledning og små barnehender som banker på døren og truer med å gi deg et knep hvis de ikke får godteri i kurven sin. Mange arrangerer fester den nærmeste helgen med utkledning og godt mat, og selv om forkledningene ofte går i imitasjoner av hekser, draculaer og spøkelser, tror jeg de fleste forbinder dagen med morro for både barn og voksne. Opprinnelig stammer denne dagen fra den katolske markeringen av allehelgensaften, som igjen har sine røtter fra hedenske høstfester hvor man skulle minnes avdøde helgener og martyrer. Derav alle “skremmende” utkledninger både av mennesker, fugleskremsler og gresskar. Selv om USA skal ha mye av æren for slik vi kjenner tradisjonen med feiringen av Halloween, har også USA fått sin inspirasjon fra den katolske feiringen av allehelgensaften, men har altså lykkes i å gjøre den mer barnevennlig.

Hvis du er en av de som vil markere Halloweenfeiringen, eller kanskje bare bruke den som en unnskylding til å invitere til fest, så  har jeg laget et forslag til en treretters middag, samt noe godt til kaffen som du kan servere gjestene dine etterpå.

Forrett:

Gresskarsuppe servert i gresskarbolle. Denne kan du lage på forhånd og varme opp før den skal serveres. Da kan du bare sette hele gresskaret med suppen i på bordet, løfte av lokket og be gjestene forsyne seg. Ha gjerne et kuvertbrød til.

Hovedrett:

Enkel Kyllinglasagne – med smak fra middelhavet. Denne lasagnen egner seg godt hvis du skal lage mat til mange. Den har en kort ingrediensliste, er enkel å lage og kan klargjøres dagen i forveien slik at du kun har stekingen igjen den dagen du skal ha gjester. Du finner også linker til forslag til parmesanbrød og en god salat som passer til.

Dessert:

Eple- og kanelmuffins. Disse er enkle, raske og kjempegode. Om du vil servere disse som dessert smaker det kjempegodt med vaniljeis til.

Bananmuffins med sjokoladeglasur er også en sikker vinner og jeg har fått mange gde tilbakemeldinger på denne etter at den ble publisert på lesernes vg.

“Knask” til kaffen:

Halloweenfigurer med sjokoladeglasur. Disse tar litt tid å lage, men det er veldig morsmt og du kan godt lage de dagen i forveien. De kan stå kaldt til de skal serveres og er morsomme å spise for både store og små.

Konfekt av sjokoladetrio er kjempegode og består av et lag med mørk sjokolade, et lag med sjokoladeglasur og et lag med hvit sjokolade. Disse er veldig enkle å lage, og kan fint lages dagen i forveien.

Nå håper jeg du har fått litt inspirasjon til Halloweenfesten din, og at du blir fornøyd om du bruker noen av oppskriftene. Gi meg gjerne tilbakemelding på resultatet:)

God Helloweenhelg!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply