FullkornsPannekaker

18. februar 2013

Egg og ost

Pannekaker er ofte en favoritt hos de minste, men tilberedt på den vanlige måten består de kun av fint mel. Vi har med stort hell laget ganske grove pannekaker som går rett hjem hos datteren vår og her er en enkel oppskrift på hvordan du kan gjøre pannekakene sunnere. Helt enkelt- en pannekakerøre med fullkornsmel.

Til ca 10 pannekaker trenger du:

  • 3 egg
  • 4 dl melk
  • 9 toppede ss fint hvetemel
  • 7 ss sammalt hvetemel

Visp sammen egg og melk og sikt inn melet litt etter litt mens du rører i vanlig tempo. ikke pisk for raskt – da bare pisker du mye luft i røren. La røren stå å hvile og svelle i 20 minutter.

Stek pannekakene og legg de mellom to tallerkener mens du lager ferdig alle sammen.

Så er det bare å smøre på med det dere vil.

Vel Bekomme!

, ,

2 Responses to “FullkornsPannekaker”

  1. KL Says:

    Kan også anbefale (lettkokte) havregryn i pannekakerøra!

    Reply

    • admin Says:

      Hei KL, ja det har jeg forsøkt med godt hell:) Lurt å lure slike sunne ingredienser nedi røra også:) Hilsen Mariann.

      Reply

Leave a Reply to admin