Enkle og Kjempegode Julemiddager

19. desember 2013

Diverse

Her kommer et utvalg gode og enkle retter som passer i juletiden. Det er en miks av både lette og litt tyngre retter, men felles for dem alle er at de passer å lage til flere. I tillegg kommer noen dessertoppskrifter på slutten.

1. Lammefilet med Karamellisert hasselnøtt- og Gulrotstuing:

Denne middagen er kjempegod og krever ikke mye tid på kjøkkenet. Stuingen kan forberedes på forhånd og purèen kan lages dagen før og varmes opp.

 

 

 

2. Rødvinsbresert Høyrygg med Søtpotetpurè og Gulrot- og Nøttesalat:

Dette er en kjempegod middag som lager seg selv i gryten. Den skal stå ca 4 timer i ovnen, men i mellomtiden kan du kose deg med en god bok eller det dy har lyst til. Dette er kosemat på høyt nivå:)

 

 

 

 3. Ravioli med sprøstekt parma og basilikumpesto:

Dette er et godt og eksotisk alternativ til de ellers så tradisjonelle julemiddagene, og personlig synes jeg det er veldig godt med et lite avbrekk fra det i romjulen. Likevel har denne retten høy selskapsfaktor og fungerer både som forrett og hovedrett. Skal du lage raviolien fra bunnen av kan det være greit å vite at det tar tid å lage det til mange så da kan du eventulet bruke det som forrett eller kjøpe ferdige raviolier.

 

 

4. Sirupsmarinert Andebryst med kastanjepurè, bakte urtepoteter, Rødkål og Rødvinssaus

Dette er en kjempegod rett med høy julefaktor og kan anbefales på det sterkeste.

 

 

 

5. Høy biff med Konjakksaus og sitrusbakt løk:

Dette er en kjempegod, enkel og veldig smaksfull rett som garantert vil falle i smak.

 

 

 

DESSERT:

Panna Cotta: Her har jeg mange varianter i oppskriftsbanken, men det er to jeg vil plukke ut med ekstra høy julefaktor. Nemlig Kanel panna cotta med klementin- og myntesalat, og Vanilje panna cotta med eple og kanel.

 

 

 

 

Krydderkokte pærer med vaniljeis, varme skoksvær og karamellsaus

 

 

 

 

Kitty`s Ostekake:

Denne kaken er like god som den ser ut, og det passer jo kjempefint med et delikat rødt gelèlokk nå i julen. Så kan du pynte for anledningen som du vil:)

 

Nå håper jeg du har fått god inspirasjon til julens middager. Jeg kommer også ut med et forslag til Nyttårsmeny så følg med;)

GOD JUL!

 

 

 

No comments yet.

Leave a Reply