Svinekoteletter med Kokt Potet og Bearnaisesaus

14. november 2012

Svin

Billig og godt

Dette er en av de middagene jeg husker best hjemmefra og det var noe av det beste jeg visste. Koteletter med poteter og bearnaisesaus, sammen med en grønn salat er skikkelig kvalitetsmiddag til en rimelig penge. Dette er absolutt et måltid du kan unne deg både til hverdag og til helg. Denne retten er like enkel som den høres ut og selv om det helt sikkert finnes sunnere sausalternativer så er det helst denne jeg vil ha til koteletter:) Vi valgte å grille kotelettene selv om vi er midt i november, for det synes vi er best. Mamma pleide å steke de i smør, og hvis vi var mange til bords, som hendte ganske ofte, stekte hun de i langpanne inni ovnen.

Til to store og en liten trenger du:

  • 5-6 poteter
  • 3 svinekoteletter
  • salt og pepper
  • evt. smør til steking hvis du ikke griller de som oss:)
  • grønn salat til servering

Bearnaisesaus:

  • 150 g usaltet smør i terninger
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1/2 dl hvitvinseddik
  • 1 laurbærblad
  • 2 store finhakkede sjalottløker
  • 2 ts tørket estragon
  • 3 eggeplommer
  • salt og pepper

Kok opp poteter til de er passe møre og vask og kutt salaten. Krydre kotelettene med salt og pepper på begge sider og enten grill de på grillen eller stek de i smør på middels til sterk varme i ca 4 minutter på hver side eller til de er gjennomstekt.

Sausen lager du ved å surre den finhakkede sjalottløken i hvitvinseddiken sammen med laubærbladet og estragonkrydderet. Visp inn en og en eggeplomme og tilsett hvitvinen i en tynn stråle. Varm det forsiktig opp, men ikke la det koke. Ta kjelen av platen og rør inn smørterningene litt etter litt. Hvis du vil varme sausen litt må du passe på at den ikke koker, da skiller den seg. Smak til med salt og pepper.

Server svinekoteletter med nykokte poteter, bearnaisesaus og grønn salat.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply