Spareribs “Spicy Honey” med Baked Beans og Maiskolbe

20. mai 2013

Nasjonalitet, Svin

Husk servietter! Dette er fingermat:)

Spareribs hører med i grillsesongen og her har jeg testet GrillGilde sin nye spareribs med smak av krydret honning. I tillegg har jeg brukt oppskriften på “Baked beans” som ligger på nettsiden deres bare med litt justeringer. Baked beans fikk jeg smake da jeg var der på treff tidligere i vår også så jeg visste at dette var et supert tilbehør.

Her ser du ettiketten til spareribsen jeg har gitt min vurdering

Min vurdering av spareribsen er at den er lettvindt å tilberede og middels på smak, men den krever definitivt mer barbequesaus enn den som ligger i pakken. Smaken av spicy honey var ikke så fremtredende så ikke forvent deg et spicy måltid hvis du går for denne varianten. Bortsett fra det var spareribsen av god kvalitet og relativt kjøttfylt. De får pluss for at kjøttet ikke er ferdig marinert siden marinadeposen ligger vedlagt.

I oppskriften nedenfor vil jeg si at det på mange måter er tilbehøret som gjøre måltidsopplevelsen. Baked beans minner om texmexmat og siden spareribsen ikke er så spicy som du kanskje skulle ønske passer det med et litt krydret tilbehør. Maiskolbene er som vanlig et bra grilltilbehør, og om du velger en potetmos og grillede tomater som jeg valgte, eller en frisk salat er opp til deg. Et godt og litt annerledes grillmåltid blir det nok uansett.

Til to store og en liten trenger du:

  • 700 g spareribs
  • plommetomater
  • maldonsalt
  • 2 maiskolber
  • litt smør
  • nykvernet pepper

Baked Beans:

baked beans – prøv denne til neste texmexmiddag også!

  • 3/4 hakket rødløk
  • 1 ss smør og 1 ss solsikkeolje til steking
  • 1 boks brune kidneybønner, avrent
  • 1 boks tomatbønner
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ss paprikakrydder
  • 1,5 ss grillkrydder
  • 1 stor tomat, delt i to
  • 1 fedd presset hvitløk

Barbeque-saus:

  • 5 ss ketchup
  • 3 ss worcestershiresaus
  • 4 ss sukker
  • 1,5ts tabasco
  • 1,5 ts paprikakrydder
  • 3 ss flytende honning
  • 3 ss eplecidereddik

Potetmos: (kan sløyfes til denne retten)

  • 500 g skrellt potet i terninger
  • 25 g smør
  • 1 dl fløte eller melk
  • salt og pepper

Baked beans lager du ved å frese løken litt i smør og olje før du tilsetteravrente kidneybønner, hele boksen med tomatbønner, sukker, krydder, hvitløk og en stor tomat delt i to. La tomaten putre med en stund før du tar ut skallet. Skallet slipper lett etter en liten stund. Hold bønnestuingen varm til servering.

Potetmosen lager du ved å skrelle potetene og dele de i små terninger. Kok de møre, hell av vannet og la de dampe av et par minutter. Rør inn smør, mos potetene med en stamper og rør inn fløten. Smak til med salt og pepper.

Sausen lager du enkelt ved å blande alle ingrediensene og gir det et lett oppkok. Sausen pensler du på spareribsen på slutten av grilltiden.

Gni maiskolbene inn med smør, salt og pepper og legg de på grillen sammen med spareribsen. Gni tomatene inn med litt olje og salt og legg de også på grillen.

Grill spareribsen i 5 minutter på hver side og pensle med grillsaus.

Vel bekomme!

Server varme spareribs med baked beans, maiskolbe, tomater, potetmos og ekstra barbequesaus.

Vel Bekomme!

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply