Coleslaw – supert grilltilbehør

17. juni 2013

Salater og Grønnsaker

Klassisk grilltilbehør

Coleslaw er et klassisk grilltilbehør som består av strimlet kål og ofte gulrot, vendt i en dressing bestående av hvitvinseddik og ofte majones og sennep. Dette tilbehøret er veldig utbredt i USA og brukes typisk til grillet kjøtt, pølser, burgere og sandwitcher. Tradisjonelt skal salaten ligge kaldt i flere timer etter at den er vendt inn i dressingen for å godgjøre seg, men jeg har laget coleslaw og spis den med en gang uten at det forringet smaksopplevelsen på noen måte. Hvis du skal lage coleslaw kan du jo lage dobbel porsjon så har du til en dag senere i uken også, for den holder seg godt i 2-3 døgn i kjøleskap.

Til 3-4 personer trenger du:

  • 100 g kålrabi
  • 1/2 hode nykål (ca. 200 g)
  • 150 g gulrot

Vinagrette / dressing:

  • 5 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss vanlig bodsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper
  • 1/2 ts dijonsennep
  • 1,5 dl rømme
  • 1 ss majones

Rens kålrabi og gulrøtter og rasp til fine strimler på en rasp eller i en kjøkkenmaskin. Finkutt nykålen. Bland sammen ingrediensene til vinagrettedressingen og vend inn i kålen.

Sett den kaldt til servering. Server den til for eksempel grillet burger eller spare ribs.

Vel Bekomme!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply