Søtpotetmos – ypperlig tilbehør til Fisk og Vilt

19. november 2012

Salater og Grønnsaker

Her kommer en oppskrift på søtpotetmos som ikke så overraskende smaker søtere enn vanlig potetmos. Tilberedningsmåten er nesten helt lik, men koketiden er litt kortere på søtpoteten synes jeg. I tillegg er jo fargen delikat og gir en veldig fin høststemning på fatet. Personlig synes jeg søtpotetmos er fantastisk godt til både hvit fisk, viltkjøtt og and. Det fungerer også godt en saftig biff av okse. Mosen fungerer nok godt til hvit fugl og svin også, men dette har jeg ikke prøvd enda. Nederst på siden finner du link til en god oppskrift med kveite.

Til 4 personer trenger du:

  • 4 medium store søtpoteter
  • litt fløte
  • 1 ts flytende honning
  • salt og pepper
  • 1 ss smør

Rens og kutt søtpotetene i små like store terninger. dekk de med usaltet vann og kok de møre. Hell av vannet og la de dampe av seg et par minutter. Rør inn smør og mos de med en stamper. Rør inn fløte til ønsket konsistens og honning. Smak til med salt og pepper.

Middagstips:

 kveite med smørdampet purre og spekedryss

 

 

Vel Bekomme!

 

,

No comments yet.

Leave a Reply