Thanksgivingmeny!

22. november 2012

Diverse

Her kommer et forslag til thanksgivingmeny som kan friste både store og små. I år har jeg desverre ikke laget en ny oppskrift siden tiden har flydd litt ifra oss med husplanlegging og alt som hører med, men jeg skal gjøre så godt jeg kan for dere lesere slik at dere får et forslag til gode Thanksgivingoppskrifter. Her har jeg satt sammen en meny med klassiske ingredienser som amerikanerne bruker til sin thanksgivingfeiring. Bruk denne anledningen til å takke for alt det fine vi har. I stede for å takke for høstens “avling” som de fleste får tak i på butikken i dag, kan vi jo takk for at vi er så heldige å ha muligheten til å spise all denne gode maten. Og så kan vi sette ord på hvorfor vi er så glade i personene rundt bordet som deler middagen med oss.

Forrett:

Potetsuppe med smørstekte kantareller og persille

Denne er kjempegod, er basert på høstens potetavling og fra høstens “gullfunn” i skogen. trøffelolje og persille gir et godt løft som definitivt kvalifiserer denne til en festsuppe.

 

 

 

Hovedrett:

Kalkun med nøtter og tørket frukt, servert med Søtpotetform.

Kalkunen ble laget til et nyttårslag, men er den mest tradisjonelle hovedretten til thanksgiving. Det samme gjelder søtpotetformen også, eller sweet potato casserole som amerikanerne kaller den, dette er amerikansk tradisjon tro:) Den er toppet med noe så amerikansk som marshmallows, og nøtter, og smaken er passe søt og egner seg godt til kalkunen. Server gjerne en frisk salat til og for eksempel denne tranebærsausen.

 

 

Dessert:

Søt, Saftig og Syrlig:)

Saftig gulrotkake med syrlig ostekrem

Denne er kjempegod og faller nok i smak hos både store og små.

 

 

 

 

Så gjenstår det bare å ønske deg og dine en god Høsttakkefest. Hvis du vil lese mer om denne tradisjonen kan du ta en titt på innlegget mitt fra i fjor her.

Vel Bekomme!

,

No comments yet.

Leave a Reply