Persillepesto

9. september 2013

dressinger og marinader

Nydelig farge og nydelig smak!

Høsten er her med mange av sine deilige råvarer, og en av mine favoritter er persilleroten. Da jeg kjøpte en bunt fersk persillerot her om dagen fikk jeg med en kjempestor busk med persille på kjøpet;) Hvorfor la noe gå til spille når du kan lage en kjempegod persillepesto av denne? Her er oppskriften på persillepesto som egner seg kjempegodt til pasta og fisk, men også til kjøttretter.

Til ca 3 dl pesto trenger du:

  • 50 g persilleblad (ca. to store håndfuller)
  • 75 g ristede pinjekjerner
  • 3 ss revet parmesan
  • salt og pepper
  • 1 – 1,5 dl olivenolje

Rist pinjekjernene i varm panne til de er gylne. Ha persille, pinjekjerner og parmesan i en matmikser og kvern til det er små biter. Hell olivenolje i blandingen og kjør massen til ønsket konsistens. Juster med mer olivenolje om nødvendig.

Ha pestoen på et rent glass og tett glass og oppbevar i kjøleskap. Den holder seg i 2-3 uker.

Håper det smaker!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply