Disse middagsbrødene er kjempegode til for eksempel fiskesuppe eller pasta og de egner seg godt til frysing slik at du bare kan ta de opp etterhvert som du trenger de. I tillegg er de enkle å lage og smaker kjempegodt:)
Til 4 store kuvertbrød trenger du:
- 200 g hvetemel
- 100 g sammalt hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1/2 pk tørrgjær
- 2 dl lunkent vann
- 1 liten neve frisk finhakket bladpersille
- 5 cm finhakket purreløk
- 2 ts havsalt
- god olivenolje
Bland sammen mel, salt og gjær og tilsett vannet. Elt sammen til en fin og jevn deig. La deigen heve i ca 1 time. Trykk deigen til en passe flat leiv, ringle over litt olivenolje og legg persille og purreløk over. Kvern litt godt havsalt over og rull deigen sammen til en pølse. Skjær deigen i ca 2-3 cm tykke ruller og legg i oljespurte små ildfaste former. Etterhev i ca 30 minutter og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 15 minutter.
Vel Bekomme!
15. januar 2013
Gjærbakst