Lammeskank a-la Finckenhagen

15. mars 2012

Lam

Lammeskanker er kjempegodt og veldig enkelt å tilberede. Denne retten er basert på en oppskrift fra boken «Fredag hele uken» av Lise Finckenhagen, bare med et par små justeringer. Denne retten ble veldig god, den er proppfull av spennende smaker i tillegg til at den lager seg for det meste selv.

Til to personer trenger du:

  • 2 lammeskanker
  • 2 ss smør
  • 1 stor gulerot
  • 1/2 liten rødløk
  • 2 sjalottløker
  • 1/2 pastinakk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss mel
  • 1 dl hvitvin
  • 200 g hakkede tomater
  • 2 dl hønsekraft
  • 1 ss sitronsaft
  • litt frisk timian
  • litt frisk revet basilikum

Pastinakkrem:

  • 1 stor pastinakk
  • fløte
  • gressløk
  • salt og pepper
  • stavmikser

Start med å brune gni skankene inn med salt og pepper. Rens og kutt gulerot og den halve pastinakken i små biter. Skjer løken og hvitløken i biter.  Brun lammeskankene i litt smør i en gryte og legg dem til side når du er ferdig. Behold stekefettet i pannen og tilsett grønnsakene. Tilsett mer smør om nødvendig og fres grønnsakene i ca. 5 minutter. Rør inn melet og tilsett hvitvinen. La dette småkoke noen minutter under omrøring før du tilsetter kraften, de hakkede tomatene og sitronsaften. Legg lammeskankene tilbake i gryten og sett i forvamnet oven på 150 °C i ca 2 timer til lammet har blitt mørt.

I stede for mandelpotetmos valgte jeg pastinakkrem til denne retten. Pastinakkremen lager du ved å kutte den i små biter og koke de til de blir møre. Sil av vannet og tilsett litt fløte. Bruk stavmikser for å få en jevn og fin puréaktig konsistens, og juster med fløte for å få den så kremaktig du ønsker. Smak til med salt, pepper og gressløk.

Server nydelige lammeskanker med pastinakkrem og en spennende og smaksrik saus. Pynt med frisk timian og litt frisk revet basilikum.

Vel Bekomme!

(Takk til Lise Finckenhagen for denne fantastiske oppskriften. Det eneste jeg har endret på er bruken av pastinakk i stede for sellerirot i gryten, rødløk og sjalottløk i stede for vanlig gul løk, og sitronsaft i stede for appelsinskall. I tillegg byttet jeg ut mandelpotetmosen med pastinakkrem.)

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Påskefavoritter – Middag (forretter og hovedretter) | MariannMat - 29. mars 2012

    […] 1. Lammeskank a-la-Finckenhagen […]

  2. Påskeaften – 3 retters meny + “stafettmat”! | MariannMat - 6. april 2012

    […] Hovedrett: Lammeskank a-la-Finckenhagen […]

Leave a Reply