Her kommer en kjempegod kyllingpizza som vi garantert kommer til å lage flere ganger. Den har litt tykkere bunn enn det italienske navnet kanskje tilsier, men av og til er det godt med litt tykkere bunn også. Fyllet består av godsaker som for eksempel tomatpesto, oliven, mascarpone og gressløk, ved siden av kylling, og resultatet er akkurat passe sprøtt, fyldig og smakfult.
Til en pizza trenger du:
Pizzadeig:
- 1/2 pk gjær
- 250 g tipo 00 hvetemel
- 1 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje
- 2 ss melk
Fyll:
- 1 stekt kyllingfilet i skiver
- pizzasaus
- 1 stor tomat i skiver
- 1/2 søtpaprika i skiver
- 1/2 rødløk
- noen grønne oliven
- hvitost
- noen skjeer mascarpone
- litt rød matpesto
- frisk gressløk
Lag pizzadeigen ved å røre ut gjæren i vannet og tilsett melk og olje. Hell vesken i det tørre og elt til en fin deig. Sett den til heving i minimum 20-30 minutter. Elt deigen igjen og form den til en pizza enten med et kjevle eller med fingrene. Legg deigen på et bakepapirkledd stekbrett og la den hvile til du har laget fyllet. Stek kyllingfileten i olje til den er gjennomstekt og skjær den i passe tykke skiver. Smør pizzasaus utover pizzabunnen og legg på tomatskiver og resten av fyllet. Gressløken kan du vente med til pizzaen er stekt.
Stek pizzaen i ovnen på 250 °C i 7 – 8 minutter. Klipp opp små biter frisk gressløk og server rykende varm pizza.
Vel Bekomme!
14. mars 2012
Fugl, Kylling, Pizza