Havrerundstykker

16. februar 2013

Gjærbakst

Vil du varte opp familien med noen kjempegode rundstykker anbefaler jeg disse. Har dere vinterferie hører det hjemme med litt ekstra god bakst. Deigen setter du på 5 minuter kvelden før så den kaldhever over natten – så steker du de i 15 minutter neste morgen – så har du deilige ferske rundstykker til frokosten! Disse er enkle og smaker kjempegodt!

Til 10 – 12 rundstykker trenger du:

  • 400 g hvetemel
  • 100 g havremel
  • 50 g havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 dl melk
  • 2 dl kalt vann
  • 1/2 ts gjær

Bland sammen alt det tørre og tilsett vesken. Elt sammen og kna til en fin deig. Legg i bollen og dekk med plast. La heve på kjøkkenbenken over natten.

Neste dag dekker du en langpanne med bakepapir. Form deigen til en pølse uten å kna den for mye. Bruk godt med mel. Skjer 10-12 deler av pølsen og vri hver del en halv gang slik at du får en fin mønsterstripe fra kuttelinjen over rundstykket. Legg de på bakepapiret til etterheving mens ovnen blir varm.

Skru ovnen på 180 grader. Stek rundstykkene i ca 15 minutter.

Vel Bekomme!

, ,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

No comments yet.

Leave a Reply